Mesék egy egyszerű arcú proletár szájából

Mesék egy egyszerű arcú proletár szájából

Útmutató kivándorlóknak.

2015. július 31. - Rajtammaradt télikabát

1. Beszélj Magyarországról úgy mint egy harmadikvilágbeli országról, amitől sikeresen megszabadultál azzal hogy elmentél Nyugatra ganézni a nyugatiak után minimálbérérért.

2. A fizetésedről csakis forintosítva szabad beszélni! Az ördögi metódus a következő : aktuális középárfolyamon átváltod forintra és kürtöltöd hazafele az otthonrekedt “szegényeknek”. Különösen magasabb bérszínvonalú országoknál döbbenetes a hatása! “Takarító vagyok Svájcban,több mint 600 ezret keresek!” Az otthon rekedt szerencsétlenek meg majd megpukkadnak az irigységtől hogy millimos vagy!

3. Amint sikeresen találtál egy minimálbérnél 10 % al többet fizető állást, hirdesd teli szájjal hogy megfizetnek és megbecsülnek és nyugdíjas korodig biztos állásod van.

4. Lakj társbérletben, szagoljátok egymást a közös légterekben és spórold a pénzt. Add elő ezt úgy hogy sokkal jobb a társaság mint egyedül lenni egy lakásban. Persze azt nehogy elmondd a sok otthon rekedt szerencsétlennek hogy gyakorlatilag csak így tudsz pénzt megspórolni(vagy éppen megélni), nehogy elvesszen a csillogó Nyugat varázsa!

5. Dícsérd a nyugati mentalitást és hangoztatsd gyakran a netes blogokon hogy a magyarok önsorsrontók, depressziósak és meg is érdemlik a “nyomort”.

6. Hirdesd hogy sikeresen beilleszkedtél a társadalomba, hiszen kajaszünetben szoktál beszélgetni a kollégáiddal!

7. Hangoztasd hogy a külföldön élők tartják el Magyarországot a hazautalt milliárdokkal, nélkülük már világítás sem lenne otthon az utcákon.

8. Add elő hogy olcsóbb az élet mint otthon, hiszen ugyanannyiért lehet ájfónt venni meg benzint, az otthon rekedtek meg kevesebbet keresnek!

9. Lehetőleg minél gyorsabban vegyél egy lehasznált/ öreg/ szar kocsit hogy lássa minden otthon maradt ismerősöd hogy milyen jól megy neked. Igaz a biztosítást alig bírod fizetni, de legalább van szar öreg bmwd amivel lehet vagánykodni a haveroknak.

10. Nyaralj sokat (már ha egyáltalán ki adja normálisan a 4-5 hét szabadságodat a bérszolgahajcsár nyugati munkaadód) Magyarországon és kábítsd az otthon élőket hogy kint mennyire más minden. Esetleg mutogathatsz nekik pár bankjegyet is, érezzék a nyugati pénz szagát! Ess be otthon egy két étterembe is feltétlenül és hangoztasd gulyástól mocskos szájjal hogy Nyugaton ez teljesen természetes hogy a melósok is tudnak étterembe járni. Igaz kint még egyszer sem voltál étteremben, mivel drága, ott csak a sarki kebabost látogatod mikor hullafáradtan nincs erőd főzni.

11. Végezz gyakori önkielégítést a szárnyaló huf/eur árfolyamra és állapítsd meg hetente hogy Magyarország bármikor csődbe mehet és életed legjobb döntése volt lelépni arról a süllyedő hajóról.

Hiszen milyen élet is lehetne jobb attól mint a barátaidtól, szüleidtől távol élni és kucorogni egy barátságtalan szobában, idegenek között, idegenként?

A bejegyzés trackback címe:

https://gastarbeiter.blog.hu/api/trackback/id/tr407669202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása